BUX
37954

Milyen szakembereket keresnek a cégek?

Magyarországon a műanyag- és gyógyszeripari szakemberek, a pénzügyi elemzők, az asszisztensek, a műszerészek, a lakatosok és a betanított munkások a legkeresettebbek, de viszonylag könnyen találnak munkát a mérnökök is - derül ki a Világgazdaság összeállításából.

NAPI Online, 2006. március 27. hétfő, 08:50

A szakképzetlenek közül a gyártás és kereskedelem területén betanított munkást, az építőiparban segédmunkást keresnek a leginkább, a szakmunkások körében pedig a műszerész, a hegesztő, a CNC-marós, a CNC-programozó, a lakatos, a géplakatos, a vegyész és a műanyagipari szakmunkás a legnépszerűbb. A szakértői pozíciók közül a legtöbbben könyvelőt, pénzügyi elemzőt, számviteli munkatársat, minőségbiztosítási, gépész-, villamos-, projekt- és karbantartó mérnököt vennének fel, középvezetői szinten pedig sorvezetőre, műszakvezetőre, illetve műanyag-, vegy- és gyógyszeripari szakemberekre van igény.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy Észak-Magyarország és az Észak-Alföld egyre inkább lemaradni látszik a foglalkoztatottság tekintetében.