Minden ápoló felmondott az egyik magyar kórház intenzív osztályán (a kórház reakciójával frissítve)

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – tudta meg a 24.hu. A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel. Névtelenséget kérő, de a kórház belső ügyeit jól ismerő forrás szerint az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre. Így az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni. A hírt a Magyar Imre Kórház főigazgatója cáfolta egy lapunknak küldött e-mailben.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 7. péntek, 09:00
Fotó: Napi.hu

Az ajkai kórház intenzív osztályán fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt.

A portál úgy tudja, a főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki beadta a felmondását. Nyolc nővér távozik az intenzív osztályról, vagyis az összes. Érdemes viszont tudni, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra.

A sürgősségin is gond van

Nemcsak az ajkai kórház intenzív osztályán indul nehezen az ősz, hanem a sürgősségin is, miután annak főnővére is beadta a felmondást. Ezt egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap mint nap megtapasztalta "az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát. És megtapasztaltam az összefogás, a másokért való kiállás és az emberi tisztesség erejét." Egy ideje már érlelődő döntését azzal indokolta, hogy nem akart túlélésre játszó főnővér lenni.

A 24.hu megkereste a kórházat is kérdéseivel, de a főigazgató az intenzív osztályon kialakult helyzetre nem tért ki, csak a sürgősségiről távozó főnővérről közölte: nem távozik a kórházból.

Cáfolat
A Magyar Imre Kórház főigazgatója egy lapunknak küldött reakciójában a következőt reagálta a cikkre: " a ma reggeli 24.hu hirportál híre valótlan állításokat tartalmazott. Az ajkai kórház intenzív osztályának nővér állománya biztosított, a betegellátás zavartalan és folyamatos."

Képünk illusztráció. Forrása: Katona Vanda/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK