Minden nyolcadik igazolt magyar fertőzött az egészségügyben dolgozik

A járvány kitörése óta 85 egészségügyi dolgozó fertőződött meg regisztráltan Magyarországon koronavírussal. Ez az összes magyar ismert fertőzött eset 12,5 százaléka, vagyis minden nyolcadik magyar fertőzött egészségügyi dolgozó - idézi az Index Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombati kormányinfón elhangzott szavait.
Szepesi Anita, 2020. április 4. szombat, 15:01
Fotó: Getty Images

Intézményenkénti részleteket nem közölt a miniszter  a portál beszámolója szerint.

Korábbi hírek szerint Romániában a fertőzöttek 13 százalékát teszik ki az egészségügyi dolgozók (ott 357 orvos, nővér, ápoló kapta el a fertőzést), míg Moldovában minden ötödik koronavírus-fertőzött egészségügyi dolgozó.

Tegnap az Uzsoki kórház főnővéréről derült ki, hogy megfertőzte a vírus, azonban ezt nem közölte a munkahelyén, csak a Facebook-posztból értesültek róla a kollégái. Müller Cecília a operatív törzs mai sajtótájékoztatóján sajnálatosnak nevezte az eseményt, mert ezáltal nem kerülhetett sor időben a járványügyi intézkedésekre.

A járvány kezdete óta nagyon sok hír szólt arról, hogy az egészségügyben megfelelő védelem nélkül dolgoznak az orvosok és a nővérek, a Magyar Orvosi Kamara többször is felszólalt a felszereltség javítása érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK