Minden héten egyenek nyúlhúst a magyarok!

A nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére indított országos kampányt a Földművelésügyi Minisztérium.
Domokos Erika, 2017. június 9. péntek, 14:49
Fotó: Napi.hu

A kampány első állomásán, egy budaörsi bevásárlóközpontban pénteken Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módját - tudósított az MTI.

Európa legnagyobb nyúlhús-exportőre Magyarország, mégis, a belföldi nyúlhús-fogyasztásban a rangsor végén van - mondta az államtitkár, aki egyben a kampány fővédnöke. Kitért a nyúlhús kedvező élettani hatásaira, például, hogy koleszterin és zsírszegény, valamint hogy gyorsan és könnyen előállítható.

A becsült nyúlhús-fogyasztás Magyarországon fejenként 2-3 dekagramm évente, míg a mediterrán országokban meghaladja a 2 kilogrammot.

Végváriné Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője elmondta, támogatják a tudatos fogyasztói magatartást és az egészséges táplálkozást, a környezettudatos termékválasztást, illetve a kiváló magyar termékek piaci elterjesztését.

Fontos lenne, ha az egészséges, zsírszegény és könnyen emészthető nyúlhús legalább heti egyszer a magyar családok asztalára kerülne - mondta Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

A következő hetekben országszerte a maihoz hasonló, a nyúlhús-fogyasztást népszerűsítő rendezvények, látványfőzések és kóstolók lesznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

francois, 2017.06.09 23:55

Amíg a nyúlhús ára 3500-4000 Ft/kg-nál kezdődik, addig bárhogy és bárki is reklámozza, a nép továbbra is csirkét meg disznóhúst fog venni. Persze ettől függetlenül lehet elméleti tanfolyamokat tartani, ismertető anyagokat készíteni jó pénzért, "hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módját".
Ja, és lassan ideje lenne már felkészülni a szokásos évenkénti "dinnyekampányra" is :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html