Havi szinten a magyarok 40 százaléka tesz rendszeresen félre keresetéből, negyedük üdülésre szánja az így összegyűjtött pénzt - írja az Intrum Justitia jelentése. Népszerűbb utazásra gyűjteni, mint tanulmányokra vagy gyerekek, unokák megsegítésére spórolni, de a legtöbben még mindig váratlan kiadásokra tartalékolnak.

A 24 év alatti fiatalokra jellemző leginkább, hogy utazásra gyűjtenek. Utazási célú hitel felvételét a lakosság 80 százaléka elutasítja, ami helyes magatartás, hiszen egy rosszul megválasztott kölcsön könnyen hitelcsapdához vezethet - figyelmeztet Kis Annamária, a követeléskezelő üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója.

Egyre többet költünk belföldi utakra, négy év alatt 45 milliárd forinttal, 309 milliárd forintra nőtt a magyarok belföldi üdüléssel kapcsolatos kiadása a KSH adatai alapján.

A legnépszerűbb belföldi úti cél a Balaton térsége, ahova 3 millió alkalommal látogattak a magyarok. A második helyen Budapest és a Közép-Dunavidék térsége végzett, a régiót 2,5 millió látogató kereste fel 2016-ban. (Hogyan lehet lejutni a legolcsóbban a Balatonra?)

Címlapkép forrása: Pixabay