A végzős közgazdász- és műszakis hallgatók közül a legtöbben az Audi Motor Hungariát választanák első munkahelyüknek, a vállalat egyedül Dél-Dunántúlon nem került a legvonzóbb vállalatok közé - derül ki egy, a Világgazdaság által közölt felmérésből.

Az AIESEC Magyarország a Develor Tanácsadó Zrt. együttműködésével készítette el a Legvonzóbb vállalat elnevezésű felmérést, 15 felsőoktatási intézmény közel 4800 végzős hallgatóját kérdezték meg arról, hogy mely vállalatokat tartják a legvonzóbbnak Magyarországon. Sok jelölést kapott a Bosch, a Mol, a Teva, a National Instruments, a Mercedes, az IBM SSC, a Nokia SSC, a Porsche Hungaria, az OTP, a Coca-Cola és a Magyar Telekom is.

A fizetési igény országrészenként változik: mindkét hallgatói csoport Közép-Magyarországon reméli a legnagyobb kezdő fizetést, 162 019, illetve 177 202 forinttal - írja a lap. A közgazdászok a Közép-Dunántúlon, a mérnökök pedig a Dél-Alföldön számítanak a legcsekélyebb induló bérre: 138 904, illetve 156 489 forintra. Általános tapasztalat, hogy előbbiek minden régióban jóval szerényebb javadalmazást jelöltek meg, mint műszakis társaik.