Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, és ismétlődően várható kisebb mennyiségű csapadék. Késő délutántól a Dunántúl felől viszont jelentősebb esőre is számítani kell. A déli, délnyugati szél megélénkül, napközben az Alföldön erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Péntekre virradó éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, de az éjszaka második felében nyugat felől szakadozik, vékonyodik a felhőzet, a legtöbb helyen már látszódni fog a napkelte. Az éjszaka első felében sokfelé, hajnalra már főleg az Alföldön várható kiadós mennyiségű eső. A délies, illetve a Dunántúlon az északira forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. (Ilyen gázárakra senki sem számított.)

Pénteken az erősen felhős ég mellett rövidebb napos időszakokra számíthatunk, a kevesebb napsütés északkelet felé haladva lehet. Kora délelőttig az Alföldön még eshet az eső, napközben viszont már csak kevés helyen fordulhat elő zápor. A délies szelet élénk, délkeleten és Sopron környékén erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakul. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, estétől nyugat felől kezdődik határozott felhőzetcsökkenés. Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

A kép forrása: Pixabay