Miniszterelnökség: a kormány célja, hogy a gazdák egyenlő eséllyel pályázhassanak

A kormány célja, hogy minden arra jogosult gazda megkülönböztetés nélkül, egyenlő eséllyel indulhasson a vidék megerősítése, a magyar agrárium stratégiai szerepének és versenyképességének növelése, a hazai családi gazdaságokra építő birtokrendszer helyzetének javítása érdekében életre hívott, állami földvásárlási programban - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel pénteken.
MTI-Eco, 2015. október 16. péntek, 19:07
Fotó: Napi.hu

Kiemelik: a kormány döntésének megfelelően, a "Földet a gazdáknak" program keretében a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményesen elérhető földvásárlási hitelterméket dolgozott ki a helyben lakó, magyar állampolgárságú, élethivatásszerűen a földműveléssel foglalkozó gazdák számára.

A kormányzati célok szerint az MFB megbízható, hosszú távra tervezhető, a gazdák számára előnyös pénzügyi finanszírozási lehetőséget nyújt az érintett állami földek megvásárlásához, amihez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja (nhp) is hozzájárul.

A közleményben kitérnek arra: az MFB-nhp földhitel hitelprogram keretösszege 150 milliárd forint. A hitel futamideje legfeljebb 20 év, éves kamata az első tíz évben fix 1,95 százalék, azt követően a hitelprogram az elérhető legmagasabb kamattámogatás mellett folytatódik.

A hitel legkisebb igénybe vehető összege 3 millió forint, és ügyfelenként nem haladhatja meg a 300 millió forintot. A hitelt egyszerűsített eljárás keretében lehet igényelni, és díjmentesen előtörleszthető. Az MFB a hitelterméket a Budapest Bank mint szerződött közvetítői partner fiókhálózatán keresztül forgalmazza. A hitelt az első árveréseket követően lehet igényelni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.10.17 08:04

Reggel-délben-este HAZUDNAK!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html