Mire készülnek 2017-ben a parlamentben?

Februárban kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, amelynek során egyebek mellett a képviselők újraválaszthatják az államfőt, elfogadhatnak csaknem 50 kormányzati javaslatot és megszavazhatják a 2018-as költségvetést - olvasható az inforadio.hu-n.
Inforádió, 2017. január 2. hétfő, 07:50
Fotó: Napi.hu

Várhatóan a február 13-i héten kezdődik idén az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, amelynek egyik legfontosabb szavazása az államfő újraválasztása lesz. Áder János köztársasági elnök ötéves mandátuma májusban jár le, és nemrég a Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy a párt ismét őt jelöli az államfői posztra. A döntésről Orbán Viktor miniszterelnök személyesen tájékoztatta Áder Jánost, aki megtiszteltetésnek tekintette a felkérést, és el is fogadta azt - számol be az inforadio.hu.

A parlament honlapján található kormányzati törvényalkotási program negyvennyolc javaslatot tartalmaz a tavaszi ülésszakra. A várható előterjesztések között szerepel egy új adózás rendjéről szóló jogszabály, amely az ügyfélbarát adóigazgatási rendszert célozza, de napirendre kerül az új büntetőeljárási kódex, illetve a Magyar Pszichológus Kamara létrehozását kezdeményező javaslat is.

A nagyobb terjedelmű törvényjavaslatok között új nemzetközi magánjogi kódex, az ügyvédi tevékenységről új jogszabály, valamint a magánynyomozásról törvény elfogadását kezdeményezi a kabinet. Mindemellett - ahogy az elmúlt években - már a tavaszi ülésszakban megszavazhatják a képviselők a következő évre, tehát 2018-ra vonatkozó költségvetést is.

HOZZÁSZÓLÁSOK