Mire számíthat, akinek áramtartozása van?

Több mint egy hónapos kikapcsolási moratóriumot vezet be az E.on és a cégcsoporthoz tartozó Elmű és Émász. Ugyanígy tesz az állami közműmamut is.
Csernátony Csaba, 2020. november 28. szombat, 11:44
Fotó: Napi.hu

Az utóbbi évekhez hasonlóan az E.On és az E.On-csoporthoz tartozó áramcégek - így az Elmű és az Émász - most is felfüggeszti lakossági ügyfeleinél a tartozás miatti kikapcsolásokat az ünnepi időszakban.

"A veszélyhelyzetre való tekintettel idén az önkéntes moratórium a korábbiaknál kétszer hosszabb időszakot ölel fel, 2020. november 29. és 2021. január 8. között nem szünteti meg a szolgáltatást áramdíj tartozás miatt. Az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal kíván a vállalatcsoport hozzájárulni az ünnepekhez, hogy az adventi, majd a karácsony és a szilveszter körüli időszakban minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás"

- derül ki a cégcsoport már november közepén közzétett tájékoztatásából. A kikapcsolási moratórium csak a lakossági fogyasztókat érinti, a céges ügyfeleket nem.

Az állami kézben lévő - az MVM-csoporthoz tartozó - Nemzeti Közművek (NKM Energia Zrt.) is a napokban közölte, hogy november 29-től és január 8-ig lakossági ügyfeleinél felfüggeszti a kikapcsolásokat az áram- és a földgázszolgáltatás területén is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Archer58, 2020.11.28 14:33

Amennyiben a neve Kozso, semmi rosszra. A csőcselék forradalmat robbantana ki kedvenc celebe védelmében.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html