Mire számítsanak a felvételizők?

Hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a hallgatói juttatási rendszer átalakításáról - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár egy oktatási szakkiállításon.
MTI, 2016. január 21. csütörtök, 14:23

Idén a hallgatóknak a felvételi eljárásban nem kell változásra számítaniuk, a minimum ponthatár továbbra is 280 pont lesz. Ennek oka, hogy úgy értékelték, az emelés elérte célját. A hallgatók idén a jelentkezéskor három helyre ingyenesen adhatnak be kérelmet.

Palkovics László kifejezetten pozitívan értékelte a hallgatókkal, illetve a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával kialakított viszonyt.

Az elmúlt mintegy két évben nagyon sok minden történt a felsőoktatásban. Minden változás a hallgatókért van - fogalmazott a felsőoktatási államtitkár.

Most a tartalmi változások következnek. A Magyar Rektori Konferenciával egyetértésben alakítják át a képzési és kimeneti rendszert.

A felsőoktatásban jelenleg a hallgatók 8 százaléka külföldi. Az a cél, hogy vonzóvá tegyék a magyar felsőoktatást és egyidejűleg a magyar hallgatók is minél nagyobb létszámban vegyenek részt külföldi részképzéseken. A különböző támogatási formákra, köztük az Erasmus- és a Campus Mundi programra, utóbbira kilencmilliárdos ösztöndíjkeret áll rendelkezésre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

N-ter, 2016.01.22 15:41

Hát tényleg van elég változás... Pl. érdemes megnézni a régi BKF-et. Az utóbbi években annyi más típusú szakot indítottak, hogy már régen nem csak kommunikációs (és üzleti) fősuli. Szeptembertől nevet is változtattak, most januártól meg már egyetem: http://bit.ly/METROPOLITAN
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html