BUX
39138

Miről beszélt ma Orbán Viktor?

A mai magyar életet az 1848-as és az 1956-os forradalom szellemi örökösei és leszármazottai rendezték be - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Múzeumnál.

Inforádió, MTI, 2016. március 15. kedd, 13:27

Ma, 168 évvel ezelőtt az európai népek nagy szabadságharcai után "a mi közös otthonunk, Európa nem szabad" - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i ünnepi beszédében. Szavai szerint Európa ma azért nem szabad, mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik, márpedig "ma Európában tilos kimondani az igazságot".

Tilos kimondani, hogy népvándorlás fenyegeti Európát, hogy a bevándorlás bűnözést, terrort hoz a kontinensre, és azt is tilos kimondani, hogy "ez nem véletlen", hanem egy "kitervelt, irányított akció" - mondta a kormányfő, úgy fogalmazva: Brüsszelben ma azon mesterkednek, hogy "minél gyorsabban ideszállítsák, betelepítsék közénk az idegeneket". Szerinte azonban Európa népei "lassan felébrednek", mert talán megértették: a jövőjük forog kockán.

Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba - jelentette ki a politikus. Véleménye szerint a népvándorlás megállításához először Brüsszelt kell megfékezni. Nem hagyják, hogy Brüsszel a törvények felé helyezze magát. Elutasítják a kényszerbetelepítést, nem fognak engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek; nem fogják engedni, hogy mások mondják meg, "kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba".

Eeljött az idő, hogy megkongassuk a vészharangot", hogy "szövetségeseket gyűjtsünk". Pártállásra való tekintet nélkül egységbe hívjuk Magyarország minden polgárát és egységbe hívunk minden európai nemzetet - fogalmazott a kományfő.