Miskolc: égetni tilos, fával fűteni csak mérsékelten

Romlik Miskolc fölött a levegő minősége, ezért a város polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel.
MTI, 2013. január 13. vasárnap, 14:25
Fotó: Napi.hu

Dobos Tímea elmondta: a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket a Búza téren, valamint a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon, ezért rendelte el Kriza Ákos polgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon javulás nem várható. A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy főleg villamossal, autóbusszal utazzanak, és lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, "az állandó tartózkodásra szolgáló helyiségek hőmérsékletének megfelelő hőfokra történő maximalizálásával kerüljék a porképződéssel járó tevékenységek végzését". Az avar és kerti hulladékok égetése tilos.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2013.01.13 23:32

Miskolcon rossz a levegő????
Pedig egy gyár,egy üzem se termel.
A rossz levegőt talán a rothadó politika okozza.
Soha,egy párt,egy önkormányzat se foglalkozott igazán Miskolc igazi problémájával,a munkahely teremtéssel.Ellenben az önkormányzat még ott is parkolójegyet árul ahol 10cm vízben állsz.Lerabolja a még fizetni képes állampolgárokat,és jó napot!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html