BUX
38512

Miskolcra költözne az Emmi

Amennyiben megfelelő körülményeket sikerül kialakítani, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője nem ellenzi Emmi-államtitkárságok Miskolcra költöztetését; a tárca vezetője erről az állami televízió reggeli műsorában beszélt.

MTI, 2014. június 11. szerda, 12:06

Hogyha szívesen látnak bennünket és olyan körülményeket találunk és egy jó megoldás van, akár államtitkárságokra lebontva is, akkor miért ne? - fogalmazott a Balog Zoltán. Mint elmondta, örül, hogy megkezdődött a minisztériumok elhelyezéséért a "casting". Hozzátette, hogy már az előző ciklusban is Miskolcon szerette volna elhelyezni az Emmi cigányügyi államtitkárságát, ami akkor nem sikerült.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a tárcánál 1600 ember dolgozik, akinek családja van és Budapesthez kötődik - tette hozzá. "Én Miskolcon otthon vagyok, nekem nem jelent nehézséget" - fogalmazott a miniszter.

A Kossuth Rádióban Balog Zoltán a megváltozott feladatokkal indokolta a tárca államtitkárainak cseréjét. A minisztériumot és a vezetői gárdát ő átvette az előző ciklusban elődjétől, Réthelyi Miklóstól, most pedig a maga választotta emberekkel akar dolgozni.