Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A honlapra feltöltött tájékoztatóban a maszkviseléssel, kézmosással, bevásárlással, az otthonukban, a közösségi terekben, a munkahelyeken, a sportolás, kutyasétáltatás kapcsán javasolt könnyen betartható hétköznapi szabályokat foglalrák össze.

Eszerint az egyik legfontosabb szabály, hogy viseljen maszkot az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontok területén, mozikban, színházakban, ügyfélszolgálati irodákban és alapvetően minden olyan élethelyzetbe, ahol a 1,5 méteres távolságot nem tudja tartani. Különösen ajánlott a maszkviselet, ha például idős családtagot látogat meg.

A gyakori és alapos kézmosás az egyik leghatékonyabb védelem a fertőzés ellen. Itt a legfontosabb, hogy folyó, meleg vízzel és szappannal mosson kezet, figyelve a kéz minden részére, és a szappanos bedörzsölés legalább 30 másodpercig tartson.

A köhögési, tüsszentési etikett betartása most különösen fontos. Ha köhögés vagy tüsszentés során maszkot visel, akkor is tegyen a maszk elé zsebkendőt (vagy használja a könyökhajlatát), és utána a lehető legrövidebb időn belül cseréljen maszkot és mosson kezet.

Az otthonát, a közösségi tereket, az irodákat takarítsa, fertőtlenítse rendszeresen. Szellőztessen gyakran és hazaérve mosson alaposan kezet. Ha idős, krónikus beteggel vagy koronavírus-fertőzöttel egy háztartásban él, akkor mindezekre a szabályokra fokozottan figyeljen. Az idős családtagot pedig csak akkor látogassa, ha egészséges.

Lehetőleg kerülje a felesleges közvetlen testi kontaktusokat, hagyományos üdvözlési formákat (puszi, ölelés). Családi összejöveteleknél, esküvők, temetések szervezésénél is igyekezzen figyelni az óvintézkedésekre. Lehetőleg most a szabadban sportoljon és kerüljt az olyan edzéseket, ahol sokan vannak együtt zárt térben.

Az üzletekben céltudatosan vásároljon, a maszk takarja el az orrot és a szájat, ne fogdossa feleslegesen a termékeket és ne nyúljon az arcához. Ahol lehet, lehetőleg érintésmentes fizetési módot válasszon. Hazaérkezéskor a vásárolt termékek kipakolása előtt és után mossonk kezet!

Itt olvashatja részletesen az ajánlott magatartási szabályokat.