BUX
36940

Mit tud adni nekünk Kazahsztán? - az NGM meglepő választ adott

A szakképzés fejlesztésében is együttműködik Magyarország és Kazahsztán - olvasható az NGM közleményében.

Napi.hu, 2015. április 3. péntek, 08:42

Hazánk és Kazahsztán közötti gazdasági kapcsolatok bővítéséről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar küldöttség tagjaként Asztanában. A magyar kormányküldöttség kazahsztáni látogatását Varga Mihály a gazdasági kapcsolatok jövőjét tekintve rendkívül eredményesnek és stratégiai szempontból kiemelt fontosságúnak ítélte - olvasható az NGM közleményében.

A hivatalos látogatás egyik fontos eredménye, hogy kétoldalú szakképzési együttműködésről írt alá egyetértési megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Aslan Sarinzhipov a kazah oktatási tárca vezetője. A felek egyetértenek abban, hogy a költséghatékony és a gyorsan változó munkaerőpiac kihívásaihoz rugalmasan igazítható, a korszerű ismeretek megszerzését a felnőttek számára is lehetővé tévő képzési rendszer fontos tényezője minden jól működő gazdaságnak.

Ezt a cél szolgálja a most aláírt megállapodás, amelynek keretében megkezdődik az országok oktatási, illetve képzési adatainak cseréje, valamint a finanszírozási és munkaerőpiaci lehetőségek felmérésére.