Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állam tervez devizakötvény-kibocsátást idén, a tavaly elfogadott államadósság-finanszírozási terv szerint. Egymilliárd eurót jelöltünk meg. Idén is adott egy kedvező forintpiaci helyzet, a belső piacról is lehet az adósságunkat megújítani. De nem lenne okos dolog, ha lefognánk a saját kezünket akkor, ha egy kedvező külpiaci devizakötvény értékesítésre nyílik majd lehetőség - mondta a miniszter az InfoRádiónak adott interjúban.

Varga Mihály szerint az amerikai adminisztráció változása Donald Trump elnöksége alatt egy alapvetően új szemléletet fog hozni a kereskedelmi-gazdasági megállapodásokban is. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a bilaterális megállapodások, amelyek két ország között jönnek létre.

Nem tart attól, hogy a Magyarországon több tízezer embert foglalkoztató amerikai cégek esetleg csökkentik az itteni jelenlétüket. E cégek ugyanis többször elmondták, hogy jól érzik magukat Magyarországon. Az elmúlt hónapokban meghozott amerikai céges döntések mind azt tudták aláhúzni, hogy az itt működő cégek nem gondolkodnak abban, hogy Magyarországról kivonuljanak.

A miniszter abban is bízik, hogy a beszállítói programok kiszélesítésében a következő partner, akivel meg tudnak állapodni, majd egy amerikai vállalat lesz, a General Electric személyében.