Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,8 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 3,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,7 százalék volt a bővülés.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 3,8 százalékkal nőtt. (A második becslés adata plusz 0,1 százalékponttal tér el az első becslésben közölt adattól.)

Az élelmiszer-kiskereskedelem bő háromnegyedét adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 5 százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,9 százalékkal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 3,7 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (9,9 százalék), az iparcikk jellegű vegyes- (9,8 százalék), a használtcikk- (5,5 százalék), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben (2 százalék). Ezzel szemben a forgalom volumene csökkent a textil-, ruházati és lábbeli- (mínusz 4 százalék), valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben (mínusz 1,9 százalék).

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 17 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést. Az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalma 6,7 százalékkal nőtt. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 0,9 százalékkal nőttek.

Így idén januárban a teljes kiskerforgalma folyó áron 699 milliárd forint volt.