Újabb javaslattal állt elő a kereskedelmi kamara

A vállalkozások versenyképessége egyebek mellett a bürokrácia csökkentésével erősíthető, ezért erre tett javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) - közölte a szervezet elnöke szombaton az M1 csatornán az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2020. július 18. szombat, 09:04
Fotó: Napi.hu

A műsorban elhangzott, hogy a versenyképesség javítása, a kedvezőbb üzleti környezet kialakítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium bürokráciacsökkentő intézkedéseket dolgoz ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatai alapján.

Parragh László, az MKIK elnöke a műsorban elmondta, 1500 cég kérdőíves válaszából, valamint több cégvezetővel készített mélyinterjúból összeállított kutatásuk azt mutatja, hogy bár jelentősen javult a cégek bizalma az államigazgatással szemben, ugyanakkor az üzleti környezetük további javulását várják, egyebek között kiszámítható és egyszerűbb adó- és pályázati rendszert szeretnének a vállalatok.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jelentős adatmennyiség van a kamaránál és az államigazgatásban, az adatbázisok összekötésével pedig párhuzamos információkat lehetne kiszűrni. Megjegyezte, az adatvédelem miatt ugyanakkor nem lehet nyilvánosságra hozni bizonyos információkat, holott ez az üzleti biztonságot segítené.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.07.18 13:21

Erre csak most jön rá? Észtországban már ezer éve így müködik a digitális állam. Dubai detto.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.07.18 09:32

A régi komcsifélék kiszámíthatóak. Ha valamit állítanak, tudjuk, hogy az ellenkezője az igaz, és ezek a hazugok képtelenek leszokni róla.
Évek óta halljuk a bürokrácia csökkentést, ami minden egyes ilyen bejelentés után mégtöbb kitölteni való és újabb lenyúlás lesz.
----------------
A másik. Ahányszor megszólal parragh, annyiszor kell elmondanom, hogy nekem nem lenne pofám abból élni, hogy mások dobják össze a pénzem.
A kamara nálunk nem az a szervezet, ami egy rendes államban. Itt csak a vállalkozók újabb lenyúlásáról van szó, ingyenebédes, vállalkozók által eltartott kamarai vezetőkről.
Nekem nincs pofám azzal a tudattal élni, hogy úgy kapjak másoktól pénzt, hogy nem dolgozom meg érte. Inkább saját kezűleg tépném le a tököm, de nem mernék az emberek szemébe nézni.
Az ilyeneket sosem becsültem semmire.
Mert ha mondjuk egy kör önként létrehoz egy érdekvédelmi szervezetet és ezért tagdíjat fizet, az rendben van. És választanak is tisztségviselőket, akik a munkájuk mellett látják el ezt a feladatot, mint például anno nagyapám. KIOSZ titkár volt (nem KISZ), és az önkéntes tagokkal működött, s mindenki iparos volt, tehát dolgozott.
--------------
Egy valós bürokrácia csökkentés lenne, ha a kamarát törölnék. Na, az az lenne.
BUROKRÁCIANÖVELÉS van, most júliustól több lett az állami f@szság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html