Váratlan bejelentést tett Parragh László

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a vállalkozók belátásra bízza, hogy március 31-éig befizetik-e az 5 ezer forint kamarai hozzájárulást, amelyet a kamara a működésre és a szolgáltatásokra fordít - mondta Parragh László, az MKIK elnöke az MTI érdeklődésére.
Domokos László, 2020. március 20. péntek, 12:47
Fotó: Napi.hu

Idén már 304 ezer cég befizette a kamarai hozzájárulást, de tekintettel a járványügyi helyzetre, a köztestület elfogadja a kötelezettség későbbi teljesítését is.

Parragh László megköszönte a vállalkozóknak a befizetett kamarai hozzájárulást, mert ez szavai szerint azt mutatja, fontosnak tarják, hogy a gazdaság önkormányzata működőképes maradjon.

Satuféknek tűnik mindaz, ami most bekövetkezett, és beleálltunk a földbe - így kommentálta a kormány gazdaságvédelmi akciópontjait a Hvg.hu-nak Parragh László. Véleménye szerint az eddig bejelentett intézkedések teljesen rendben vannak, azok között több olyan is van, amelyet a kamara tett le a kormány asztalára. Az elnök példaként az adófizetői határidők elcsúsztatását és a hiteltörlesztési moratóriumot említette.

Amíg nem világos, hogy meddig tart a járvány, és mekkora a veszteség, addig a költségvetési beavatkozás nem időszerű

- fogalmazott az MKIK elnöke.

Ez nem 2008, ezt másként kell megoldani. A helyzetet nehezíti, hogy ma Magyarországon senki sem tudja megmondani, milyen gyors lesz a járvány lefutása, mennyibe fog kerülni és hol kell beavatkozni.

Sajnos nagyon sok cég be fog dőlni, ágazattól, vállalkozástól, tőkétől, és attól függően, hogy kinek mennyi tartaléka van -jelentette ki Parragh.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.03.20 17:55

@xyz1: És mi lenne ha most a kamara adna 5ezret ? Mert azon kívül hogy ez a fasz tapsolgat orbánék hülyeségéhez más nem igazán történt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

xyz1, 2020.03.20 16:41

Talán el kell engedni az 5000 ft-os sarcot aminek egyébként semmi értelme csak el kell tartani mkik-t.
Lehet le kell mondani egy kis pénzről fényűzésről mert ott érdemi munka nem sok van. Nem tudom kit kérdeznek meg sajnos nem engem!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html