A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly döntött arról, hogy az NB II-es kluboknál is kötelezővé teszi a fűthető pályát a 2020-2021-es bajnoki évadtól. Vannak arra utaló jelek, hogy a fejlesztések jól jövedelmeznek majd azoknak, akik rá tudnak mozdulni az új piacra. Kormányközeli jelentkező pedig akadt rögtön - írja a Népszava.

Az egyik Pharos 95 Kft., amelynek tulajdonosa és ügyvezetője, Végh Gábor, aki igazi nagyhalnak számít a stadion- és pályaépítésben. Legutóbb konzorciumban hasított ki egy 2,8 milliárdos szeletet az MLSZ fővárosi pályaépítő tenderéből, és ők építik a kétmilliárdos, elvileg jövő februárra elkészülő paksi stadiont is.

A Pharos 95 füvesítette a felcsúti Pancho Arénát is. Végh Gábor - aki egyúttal a másodosztályú ZTE futball-klub tulajdonosa - egész alakos Puskás Ferenc szobrot adományozott a felcsúti akadémiának, és korábbi sajtóhírek szerint a VIP-páholyban szurkolt együtt Orbán Viktorral a Pancho Arénában.

Noha sorra korszerűsítik a pályákat, kérdéses, van-e egyáltalán értelme a fűtés beépítésének. Balmazújvárosban például - ahol a Pharos 95 építette a fűtést - azért maradt el egy meccs a múlt év elején, mert a fagyos pályát nem tudták időben felfűteni. A rendszer termálvízzel működik, és ha időben bekapcsolják, akkor lehűlt volna a közeli fürdő vize, az önkormányzat pedig saját keretből nem tudta állni a több milliós fűtésszámlát.

A fotó forrása: Shutterstock