A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a feltételeken a Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete. A monetáris tanácstól év végén lehet legközelebb komolyabb lépést várni, de az is lehet, hogy akkor is beérik a "finomhangolással", ha miden így marad a világgazdaságban.

A monetáris tanács az alapkamatot, az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatát és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamatát 0,9 százalékon, az egynapos jegybanki betét kamatát pedig -0,05 százalékon változatlanul tartotta rendes kamatdöntő ülésén.

A Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testületétől ezt várták a piaci szereplők, miután az idei adatvezérelt gyakorlatában a jegybank a negyedéves inflációs jelentésének publikálásakor szokott érdemben hozzányúlni a rendszer működéséhez, már ha ezt szükségesnek tartja.

A következő jelentés decemberben jelenik meg.

Jelenleg minden adott az MNB számára, hogy fenntartsa a jelenlegi, a növekedést támogató, pénzbőséggel járó feltételeket.

A kamatdöntést megelőzően a forint vissza tudott 330 körüli szintekre erősödni az euróval szemben. A monetáris tanács 15:00-kor adja ki szokásos, a kamatdöntést ismertető közleményét. Ebben vélhetően az eddigi iránymutatást erősítik meg, ami elvileg ismét a forint gyengülése felé hat.