Szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert (devizacsere-tendert) tartott hétfőn, amelyeken együttesen 125 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A jegybank által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1988 milliárd forint maradt - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 18. hétfő, 21:10
Fotó: Shutterstock

Az egy hónapos lejáraton 50, a három, hat és tizenkét hónapos lejáraton 25-25-25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy, három, hat és tizenkét hónapos swaptenderen 7, 6, 7, illetve 6 bank vett részt - írja a jegybank.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás a február 20-ai értéknaptól 1988 milliárd forint. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 125 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 274 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 723 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 866 milliárd forintot tesz ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK