Elvben jók a magyarok pénzügyismeretei csak más a gyakorlat

A pénzügyekhez köthető elméleti tudásban jól szerepelnek a magyarok, viszont a gyakorlatban már nehezebben ültetik át a tudásukat - mondta Szolnokiné Pap Judit, a Magyar Nemzeti Bank vezető kommunikációs szakértője az M1 csatornán az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2019. február 27. szerda, 10:03
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A szakértőt az ötödik Pénz7 rendezvénysorozatról kérdezték, amely Európában és világszinten is Magyarországon indult el az idén elsőként. A rendezvénysorozat a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célozza. Szolnokiné Pap Judit elmondta, a kezdeményezés azért fontos, mert a gyerekkorban történő pénzügyi oktatás valódi szemléletváltást eredményezhet.

Rámutatott, erre Magyarországon azért is van szükség, mert jelentősen eltér egymástól az elméleti és a gyakorlati tudás: miközben például minden háztartás egyetért azzal, hogy érdemes családi költségvetést készíteni, csak minden ötödik csinál.

Elméletben mindenki egyetért azzal is, hogy szükség van megtakarításra, csak a családok kisebb részének, harmadának van valójában félretett pénze - fűzte hozzá a szakember.

HOZZÁSZÓLÁSOK