Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus kockázatainak változása nyomán 2020. június 8-tól ismét személyesen is intézhetik ügyeiket a fogyasztók a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyfélszolgálatán a 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. szám alatt. A jegybank javasolja a várakozás elkerülése érdekében, hogy az ügyfelek online foglaljanak időpontot. Az ügyfélfogadási rend és az ügyfélszolgálat megközelítésére vonatkozó információ is elérhető az MNB honlapján.

Azok, akiknek vidéki ügyfélként nem áll módjában a budapesti ügyfélszolgálatot felkeresni, az MNB és a civil pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezetek által működtetett Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat minden megyeszékhelyen elérhető kirendeltségein kaphatnak segítséget pénzügyi kérdéseikre, problémáikra. A legtöbb tanácsadó irodánál 2020. június 8-tól indul el ismét a személyes ügyfélfogadás, de Nyíregyházán, Salgótarjánban és Szegeden csak június 15-től tudják személyesen is fogadni az ügyfeleket.

A nyitvatartás a régi, de maszk kell

Az újranyitást követő ügyfélfogadási rend megegyezik a koronavírus miatti veszélyhelyzetet megelőző nyitvatartási renddel. Az egyes irodák nyitvatartásáról az MNB honlapján is lehet tájékozódni. Az ismét működő személyes ügyfélfogadás mellett a tanácsadó irodák változatlanul elérhetők elektronikus úton, valamint telefonon is.

Az ügyfelek biztonsága érdekében az ügyfélszolgálaton és a tanácsadó irodákban továbbra is érvényben marad néhány biztonsági intézkedés. Az ügyfélszolgálat ügyfélfogadásra szolgáló helyiségében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélpult működik, illetve kizárólag az a fogyasztó, akinek az ügyeit éppen intézik. Ezért is érdemes előzetesen igénybe venni az online időpontfoglalás lehetőségét.

Az ügyféltérben várakozók kötelesek a 1,5 méteres védőtávolságot tartani egymástól. Az épületbe történő belépéskor az ügyfeleknek kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál) viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata. Az ügyfélfogadás alkalmával az ügyintézők szintén szájmaszkot viselnek majd. Az MNB munkatársai minden segítséget készségesen megadnak a megfelelő biztonsági intézkedések betartásához.