Kecskeméten elindult a közlekedési mobiljegy

Keddtől Kecskeméten is elérhetővé vált a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közlekedési mobiljegye - adta hírül a cég.
Szász Péter, 2020. március 31. kedd, 13:13
Fotó: Napi.hu / Németh Dániel

Budapest, Tatabánya, a Volánbusz összes járata és a miskolci helyi közlekedésben történő bevezetést követve a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KEKO Kft.) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) megállapodást kötött a mobiljegy bevezetéséről. Ezzel elérhetővé vált a jegy- és bérletvásárlás lehetősége a KEKO Kft. valamennyi járatán.

Az applikációban megvásárolt jegyeket, bérleteiket a kecskeméti helyi járatok esetében sem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. Megvásárolhatóvá váltak a kecskeméti helyi teljes árú vonaljegy, a hetijegy, a 30 napos teljes árú, a tanuló, a nyugdíjas, és a kisgyermekes összvonalas bérletek.

Ezek bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy valamely viszonteladója (jelenleg a Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.03.31 13:25

Ezt a dolgot mobilalkalmazás feltelepítése nélkül lehetetlen megoldani? (hogy mindenki használhassa) Vagy csak a csókos informatikusok ennyire képzetlenek? Vagy egyesek nem akarnak lemondani a mobilalkalmazásba beépíthető kémkedésről?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html