Budapest, Tatabánya, a Volánbusz összes járata és a miskolci helyi közlekedésben történő bevezetést követve a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KEKO Kft.) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) megállapodást kötött a mobiljegy bevezetéséről. Ezzel elérhetővé vált a jegy- és bérletvásárlás lehetősége a KEKO Kft. valamennyi járatán.

Az applikációban megvásárolt jegyeket, bérleteiket a kecskeméti helyi járatok esetében sem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. Megvásárolhatóvá váltak a kecskeméti helyi teljes árú vonaljegy, a hetijegy, a 30 napos teljes árú, a tanuló, a nyugdíjas, és a kisgyermekes összvonalas bérletek.

Ezek bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy valamely viszonteladója (jelenleg a Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát. A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni.