Mégis ad pénzt börtönépítésre a kormány

Harmincmilliárd forintot bocsát a kormány a Belügyminisztérium (BM) rendelkezésére, hogy abból még idén megszüntessék a börtönök 100 százalék fölötti telítettségét - közölte az MTI szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gulyás azt is közölte, hogy a hatóságok szerint továbbra sincs koronavírusos beteg Magyarországon.
Domokos Erika, 2020. február 27. csütörtök, 15:16
Fotó: Getty Images

A pénzből akár ideiglenes büntetés-végrehajtási intézmények is létrehozhatók - mondta Gulyás Gergely, aki azt is közölte, hogy a mobilbörtön fogalma Magyarországon kívül is ismert. Részben ezekkel kell megoldani, hogy a jelenleg 115 százalékos telítettség lecsökkenjen. 2013-ban még 143 százalékos volt ez az arány.

Az MTI szerint a miniszter örömét is kifejezte, hogy az Országgyűlés a héten elfogadta azt a törvényt, amely átmenetileg felfüggeszti az elítélteknek a kártérítések kifizetését. A jogszabály rögzíti, az igazságügyi tárcának előterjesztést kell tennie azzal kapcsolatban, hogy ha kártérítést kell fizetni, akkor azt az áldozatok kaphassák meg.

Ígérték, mégsem építettek új börtönöket

A strasbourgi emberi jogi bíróság 2015-ben kötelezte a magyar államot a börtönzsúfoltság enyhítésére, majd több körben ítéltek meg pénzt olyan embereknek, akik kártérítési igényt nyújtottak be emiatt. Válaszul a kormány börtönfejlesztést ígért - írta korábbi cikkében a 444.hu. Még abban az évben új körletet adtak át a Budapesti Fegyház és Börtönben, ahol Tasnádi László államtitkár azt mondta: a kormány célja a börtönök - Európai Unió által is szóvá tett - zsúfoltságának csökkentése. A kormány 2015-ban nyolc új börtön építését ígérte, Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon, ezen beruházásokat - kormányrendeletben - nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá is nyilvánították. Az építésekből azonban egyelőre egyik sem valósult meg, új intézetet csak Kiskunhalason adtak át, ott menekülttáborból átalakítottak ki börtönt, amit Pintér Sándor belügyminiszter adott át tavaly februárban, a miniszter szerint ez "már más minőséget képvisel, hiszen 472 új, korszerű, nemzetközi sztenderdnek megfelelő" helyet alakítottak ki.

A Belügyminisztérium és a büntetés-végrehajtás 2015-ben úgy tervezett, hogy 2019-re 140-ről 100 százalékra csökkentik a börtönök zsúfoltsági mutatóját, amiből mostanra 112-t sikerült elérni - hívta fel a figyelmet a 444.hu.

Koronavírus: hét mintát vizsgálnak
Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon, nincs olyan minta, amely azt igazolná, hogy bárki megfertőződött volna - mondta az MTI szerint csütörtöki tájékoztatóján Gulyás Gergely. Éjjel is érkezett hét minta, de egyelőre nincs pozitív eredmény. Ma is rendelkezésre áll 1,2 millió szájmaszk, ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról gondoskodnak, valamint napi 25 ezer maszkot készítenek. Hiány tehát nincs, de mivel sokan vásároltak maszkot az utóbbi időben, előállhat olyan helyzet, hogy nem lehet kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba - közölte Gulyás Gergely.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.02.27 20:18

Ma azt magyarázta a tévében egy Víg Dávid nevű sorosköcsög féreg, hogy a legegyszerűbb volna kiengedni a rabokat, sőt be se zárni. Csak arra nem gondolt ez a sorosköcsög féreg, hogy ebben az esetben a bűnözők és a "kártérítésükből" élő ügyvédmaffia is százmillióktól vagy milliárdoktól esne el, tehát várhatja a leb@szást a gazdáitól ez a sorosköcsög féreg, a tetves kurva anyját.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2020.02.27 19:04

3 stadion ára?!

Hány kisvasút zakatolhatna ebből?!

Jaj istenem, így pazarolni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.02.27 17:23

Nem valósult meg egy börtön megépítése sem. Hááát igen....

Voltak fontosabb dolgok, pld. a pukkadt kipcsak vajda kérjenek végébe építeni kellett egy stadiont, ahol átlagban 200 fő körüli nézőszám van és ez is úgy jön ki, hogy meghamisított adat...XDDD
Aztán Tállai Elvtárs településén is kellett építeni egy stadiont, mert ha a főnöknek van akkor Ő is szeretne, ami nem csoda, hiszen az a fontos ember aki tud stadiont építeni a falujában/városkájában. Ilyen alapon épült stadion és lówellness központ Kisvárdán is mert onnan is származott egy fideszes miniszter és Kisvárda már olyan fejlett volt, hogy más nem hiányzott, a lovak is wellness-eznek olyan jól megy Szabolcs-ban a népnek.

DE ezt már a vajda sem tűrhette, hogy a beosztottak felzárkóztak hozzá stadion építésben, erre rátromfolva kibővítette a kisvasútját. Gyerekkorában hiába könyörgött a faternak nem kapott kisvasutat, ekkor elhatározta a karácsonyfa árnyékában miután bánatosan játszott a lenkerekes kisautóval, hogy aha felnő akkor is lesz kisvasútja, méghozzá valódi. Igaz a kutya se utazik rajta, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy a kicsi szíve most örül, mert beteljesedett a gyerekkori álom. Hát legalább neki, meg a kis barátjának bejött az élet Ő és Lörincbarát boldogok, a többiek meg le vannak szarva. Kifizetik a számlát, és addig nincs gond, pörög a pénztárgép akárhányszor egy magyar adófizető bemegy a boltba. Éjen a 27%-os világbajnok ÁFA...!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.02.27 15:59

Lassan muszáj lesz ha normális fogvatartási körülmények közé szeretnének bevonulni :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html