Az MNB az ingyenes applikációval segíti a fogyasztók mindennapi pénzügyi döntéseit és a hosszútávú pénzügyi tervezést - idézi a portál Fülöp Zsuzsannát, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjét. A "Pénzügyi Navigátor" nevű app már letöltehető Androidra és iOS rendszerekre is.

"Egyben tömöríti azokat a hasznos alkalmazásokat, összehasonlító kalkulátorokat, amelyek a Magyar Nemzeti Bank oldalán is elérhetők. Friss információkat kaphatunk a legújabb sajtóközleményekről, jegybanki hírekről, aktuális devizaárfolyamokról, illetve mobilbarát verzióban használhatjuk valamennyi összehasonlító és kereső alkalmazást, hogy akár pillanatok alatt tudjuk ellenőrizni egy-egy piaci szereplő engedélyét. Bankjegykiadó automatákat, és bankfiókokat kereshetünk, de a hitelfelvétel előtt állóknak is nagy segítség lehet az alkalmazás" - hangsúlyozta Fülöp.

Az MNB megújította, valamint felhasználóbarát funkciókkal bővítette intézménykereső, termékválasztó, illetve kalkulátor alkalmazásait. Az új intézménykeresővel egy felületen böngészhetők az MNB által nyilvántartott piaci szereplők, közvetítők adatai. Emellett az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat, illetve az MNB ügyfélszolgálatának valamennyi elérhetőségét, lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálatnak

A pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében külön pénzügyi szótár is található az applikáción, és a főoldalon véletlenszerűen megjelenő pénzügyi szakkifejezések, illetve az ezekhez tartozó magyarázatok is segítik a tájékozódást.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.