Módosította a kormány a Győr-Pápa közötti út támogatását

A 83-as számú főút M1-es autópálya (Győr) és Pápa közötti szakaszának építését 132,2 milliárd forintban határozta meg a kormány. Ebből 87,9 milliárdot áll az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP).
Németh Géza, 2020. augusztus 1. szombat, 07:20
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a támogatás intenzitását 90 százalékról 96,31 százalékra emelte. Korábban az IKOP támogatás 11 milliárd forintot tett ki és a teljes összeg alig 15 milliárd forint volt.

A 83-as számú főút Pápa és Győr közötti szakasza 2x2 sávos főúttá épül át, 30 hónap alatt - közölte a Napi.hu tavaly augusztusban, amikor a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétette a kivitelezésre a felhívást az uniós közbeszerzési közlönyben. A kivitelezés két részből áll. Az első rész a Pápa és Tét közötti 19 kilométeres szakasz, amelyhez kapcsolódik az 1,5 kilométeres repülőtéri bekötőút. A második szakasz Téttől tart Győrig, 17 kilométer hosszúságban.

A közbeszerzés eredménye idén májusban jelent meg: a szóban forgó utat a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. és a "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. építheti át 2x2 sávosra, nettó 90,4 milliárd forintért. A becsült ellenérték ettől 8,6 milliárd forinttal kevesebb volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK