Mol - TVK kereskedelmi szerződés

A Mol és a TVK január 20-án aláírta a 2000. évre vonatkozó gázolaj - és hidrogén-szállítási, valamint a 2000-2002 közötti időszakra érvényes propilénszállítási szerződést. A Mol idén mintegy 43 milliárd forint értékben szállít alapanyagokat (gázolajat) a TVK-nak, és 10 milliárd forintért vásárol vissza vegyipari melléktermékeket (főleg hidrogént).
, 2000. január 24. hétfő, 09:40
Fotó:

A két cég közötti kapcsolat egy újabb termékkel bővül, idén 20 ezer, 2001-től pedig évi 65 ezer tonna propilént ad el a Mol a TVK-nak. A TVK jelenleg saját üzemében gyárt propilént. A Mol-tól vásárolt propilén nyilván lehetőséget nyújt a TVK megnövelt polipropilén-kapacitásának kihasználására.
A Mol-TVK közös közlemény megállapítása szerint a szerződések korrekt piaci kondíciókkal, mindkét társaság gazdasági érdekei figyelembevételével köttettek meg.
A két társaság természetes érdeke közép- és hosszútávú fejlesztési programjainak összehangolása ami hozzájárulhat, hogy a két nagy regionális olajipari és vegyipari szereplő versenyképessége növekedjék - állapítja meg a közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK