Valaki robbantással akart vírusmentesíteni egy angyalföldi üzletben

A Fővárosi Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte egy hónapra azt a férfit, aki az áruházban levők számának csökkentésére akarta kényszeríteni a rendőrséget, ellenkező esetre pedig robbantást helyezett kilátásba - jelentette be a főügyészség.
Domokos Erika, 2020. április 26. vasárnap, 14:20
Fotó: Getty Images

A megalapozott gyanú szerint egy 54 éves férfi április 23-án, a délutáni órákban felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, és előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak - írta közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A férfi azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov koktéllal elintézi, hogy kevesebben legyenek az üzletben, mert nem tűri a tömeget az angyalföldi áruházakban, és elintézi a vírusmentességet. A telefonáló nem sokkal később személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal gyalázkodó kifejezéseket írt.

A rendőrség azonosította a férfit és gyanúsítottként hallgatta ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és falfirkálással elkövetett rongálás vétsége miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt bűnismétlésének kizárása érdekében indítványozta, hogy a nyomozási bíró rendelje el a férfi letartóztatást.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója - osztva az ügyészség álláspontját - vasárnap egy hónapra elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést. A végzés nem végleges - írta a fővárosi főügyészség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2020.04.26 19:12

Lángszóróval sokkal jobb... inkább azt javaslom...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html