Juhász Imrét 2010-ben választotta elnökévé a Független Rendészeti Panasztestület, miután a korábbi elnök, Kaltenbach Jenő lemondott tisztségéről. A 2008 óta működő testület öttagú független panaszfórum, amelynek feladata a rendőrség tevékenysége feletti civil, rendőri hierarchián kívülálló ellenőrzés.

Juhász Imrét - az ELTE polgári eljárásjogi tanszékének oktatóját, a korábban Morvai Krisztina nevével fémjelzett Civil Jogász Bizottság tagját - annak idején a KDNP jelölte a megalakuló testületbe - írta korábban az Origo. A Civil Jogász Bizottság vizsgálta a 2006-os kormányellenes tüntetéseken a rendőrség beavatkozását, s támadta azt.

Juhász Imre és Hahn-Seidl Alida a németországi Hunnia Baráti Kör képviselője 2012. január 12-én magánszemélyként petíciót adott át Brüsszelben az Európai Parlament illetékes bizottságának, a Benes-dekrétumokat fenntartó szlovákiai jogszabály ellen tiltakozva - olvasható a Wikipédián. Petíciójuk elsősorban arra hívja fel az Európai Unió képviselőinek figyelmét, hogy egyik tagországában, Szlovákiában még mindig érvényben lehetnek a kollektív bűnösség elvére épülő dekrétumok.