Morvai Krisztina jobbkeze lesz az új alkotmánybíró

Juhász Imrét, a Független Rendészeti Panasztestület elnökét jelölte alkotmánybírónak a 70. életévét hamarosan betöltő Holló András helyére egyhangú döntéssel a parlament illetékes eseti bizottsága.
NAPI, MTI, 2013. március 19. kedd, 11:43
Fotó: Napi.hu

Juhász Imrét 2010-ben választotta elnökévé a Független Rendészeti Panasztestület, miután a korábbi elnök, Kaltenbach Jenő lemondott tisztségéről. A 2008 óta működő testület öttagú független panaszfórum, amelynek feladata a rendőrség tevékenysége feletti civil, rendőri hierarchián kívülálló ellenőrzés.

Juhász Imrét - az ELTE polgári eljárásjogi tanszékének oktatóját, a korábban Morvai Krisztina nevével fémjelzett Civil Jogász Bizottság tagját - annak idején a KDNP jelölte a megalakuló testületbe - írta korábban az Origo. A Civil Jogász Bizottság vizsgálta a 2006-os kormányellenes tüntetéseken a rendőrség beavatkozását, s támadta azt.

Juhász Imre és Hahn-Seidl Alida a németországi Hunnia Baráti Kör képviselője 2012. január 12-én magánszemélyként petíciót adott át Brüsszelben az Európai Parlament illetékes bizottságának, a Benes-dekrétumokat fenntartó szlovákiai jogszabály ellen tiltakozva - olvasható a Wikipédián. Petíciójuk elsősorban arra hívja fel az Európai Unió képviselőinek figyelmét, hogy egyik tagországában, Szlovákiában még mindig érvényben lehetnek a kollektív bűnösség elvére épülő dekrétumok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.03.19 12:38

jönnek a fidesz oldalán a nácik, lásd: kitüntetések
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html