Mosószert keres? Menő applikáció készült hozzá!

Mobiltelefonos applikációt készített a Tudatos Vásárlók Egyesülete, hogy segítse a vásárlókat a környezetbarát tisztítószerek kiválasztásában.
Csernátony Csaba, 2021. január 7. csütörtök, 13:51
Fotó: Getty Images

Az ingyenesen elérhető alkalmazás hat termékkörben - például mosogató- és mosószerek, fürdőszobai és általános tisztítószerek - csaknem 700 tisztítószert tartalmaz - mondta az egyesület elnöke, Gulyás Emese a szervezet csütörtöki online sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Gulyás Emese hozzátette, az applikáció a lakosság számára már elérhető, a csütörtök reggeli adatok szerint a letöltések száma 2500-nál jár, és várakozásaik szerint eléri majd a 10 ezres nagyságrendet is. Közölte, az applikáció megvalósítását az Európai Unió LIFE alapja támogatta, az Agrárminisztérium társfinanszírozásával.

Az applikációban szereplő tisztítószereknél a gyártóktól és a forgalmazóktól bekérték a termékek biztonsági adatlapját, amelyen részletesebb az összetevők listája, mint a terméken. Ezt követően uniós szakértői adatbázisok alapján kiderítették az összetevők egészségügyi és környezeti hatásait. Figyelembe vették még, hogy a terméken van-e ökocímke, tartalmaz-e veszélyességi jelzést. Ezek alapján látták el az egyes termékeket zöld, sárga vagy piros jelzéssel.

Az adott termék vonalkódjának beszkennelésével vagy a termék nevének megadásával a program részeletesen megmutatja a kiválasztott áru adatait, valamint a színskálával jelzi:

  • "Jó választás!" (zöld besorolás);
  • "Válts zöldebbre!" (sárga jelzés) vagy
  • "Használd körültekintően!" (piros jelzés).

Gulyás Emese szerint az applikáció segít majd a vásárlóknak, hogy elkerüljék a háztartási vegyszerek káros hatásait. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2001-ben alakult, célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható és etikus fogyasztásra - mondta az egyesület elnöke.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ha-ha-ha, 2021.01.07 18:30

dugáshoz nincs egy kis applikáció ? így nem tudom, hogy mikor érdemes dugnom, mi az ideális perc a legjobb dugáshoz. megfelelő vérnyomás, adrenalin szint, ph értékem, glükóz tartalmam, vitamin állapotom, időjárás, forgalmi viszonyok összeállása, és ami fontos, a ner beleegyezése. mert ha a ner nemkívánatos tartja adott időpontban a dugást, akkor az applikáció letiltaná a merevedést. ez hazafias lenne, mert nem akkor dugnék, amikor nem kívánja a haza érdeke. a kedvem lényegtelen, a haza a fontos. milyen szép esemény lenne egy nagy, össznépi egyszerre dugás, az applikáció segítségével. a főmufti kiadná a jelet, most ! és egyszerre esne teherbe megannyi magyar nő, aki egyszerre szülhetne, milliónyi gyerek sírna fel a nagy büszke napunkon. szép, nemzeti és megható lenne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html