Most is tüzet okozott a tűzijáték

A mostani szilveszteren a szigorítások miatt sokkal kevesebb, de így is kilenc tűzeset történt tűzijáték miatt. Az új év első napján egy ember meghalt szén-monoxid-mérgezés miatt - tájékoztatta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.
Domokos Erika, 2021. január 1. péntek, 10:51
Fotó: Pixabay

Az elmúlt év utolsó napján 125 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 29 tűzesetnél és 58 műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak - írta közleményében az OKF.

Szegeden egy szeméttároló égett, amit tűzijátékok gyújtottak meg. Mátészalkán egy felújítás alatt álló étteremben okozott tüzet egy tűzijáték. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat, és két gázpalackot hoztak ki az étteremből.

Társasház erkélyén volt tűz egy tűzijáték miatt Budapesten a VIII. kerületben. Szintén Budapesten a III. kerületben tűzijátékos dobozok izzottak egy iskola udvarán. A VI. kerületben egy társasház hatodik emeleti erkélyén égett egy beépített napellenző.

Tűzijáték okozta azt a tüzet is, amelyben egy ponyvaszerkezetű garázs égett Felsőzsolcán. Tiszaalpáron egy családi ház teteje gyulladt ki pirotechnikai termék miatt.

Dunaharasztiban tűzijáték miatt égett egy családi ház teteje és a tűz a szomszéd telken álló járműben, illetve a két ház közötti kerítésben is kárt tett. Gerdén ugyancsak tűzijáték miatt gyulladt ki egy családi ház teteje.

Budapest III. kerületében egy karácsonyfán meggyújtott csillagszóró miatt gyulladt ki egy társasházi lakás. A tűzoltók a lángokat megfékezték, de a lakás lakhatatlanná vált, az ott élő három ember elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Péntek reggel, Pannonhalmán két embert eszméletlen állapotban találtak otthonuk fürdőszobájában. A szén-monoxid-mérgezés következtében egyikük életét vesztette - közölte a szóvivő.

Ugyancsak a szén-monoxid miatt Csorváson hárman lettek rosszul. Ott a tűzoltók a gázkazán mellett rendkívül magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak ki - írta közleményében Mukics Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

I.N.R.I., 2021.01.01 11:25

@gulyasgyula:
Az állam betiltotta a tüzijátékot, a kijárást a csoportosulást.
A napi.hu még szilveszterkor is azt reklámozta, hogy lehet tüzijátékot használni amit egyértelműen betiltottak. A magyar rendőrség illegális petárda, tüzijátékárusokat tartóztatott le.
Pár agyament, hungarofób ellenzéki szavazó akkor is megmutta, hogy a fidesz intézkedéseit semmibe veszi.
Te rémhírterjesztő, lehet, hogy te voltál az elkövető?...az kiabál akinek ég a háza.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

I.N.R.I., 2021.01.01 11:21

A legszebb szilveszter volt.
Csend, nyugalom, tisztaság.
Be kellene kötelezően vezetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gulyasgyula, 2021.01.01 11:07

Remélem az állam kifizeti a tűzijáték okozta károkat ha nem tud oda hatni hogy csak olyan pirotechnikai cucc kerüljön forgalomba ami nem okoz tüzet ......Lassan már az égig lőnek és olyan hanggal mint egy kisebb ágyú.., a kutyák megbolondulnak a
házak kigyulladnak ......Minden év durvább :: K I ------F I Z E T I - a- K Á R T-- MEG .... :H O L --A--V É G E ?????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html