Most beleszólhat a menetrendbe - a BKK az ön segítségét kéri

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 7-es és 33-as buszcsalád új menetrendjét, illetve a budai fonódó villamoshálózat tervezett új menetrendjét. A véleményeket november 10-ig várják.
MTI, 2015. október 27. kedd, 19:45
Fotó: Napi.hu

A BKK közleménye szerint a 7-es és a 33-as buszvonal módosítására azért van szükség, mert a 4-es metró elindítása átalakította az utazási szokásokat, de megmaradtak a metróátadás előtti hagyományos közlekedési irányok.

A BKK utasszámlálást, komplex forgalomfelvételt végzett, ezek alapján dolgozták ki az új forgalmi rendet. Ez alapján a jövőben a 133-ason kívül új gyorsjárattal, a meghosszabbított útvonalú 33-as járattal is el lehet majd jutni a pesti belváros felé, és ez átveszi a 107-es és 233-as szerepét is. A 7E gyorsjárat hétköznap a reggeli és délutáni csúcsidőszakban, illetve napközben sűrűbben közlekedik majd, a 133-as járat útvonala az Egyetemváros térségében módosul.

A 103-as busz meghosszabbítva, a Móricz Zsigmond körtérig közlekedik majd és ide kerül a 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz belső végállomása is.

Új járatot indítanak 203E számmal a Donát-hegy térségéből a Balatoni úton át a 4-es metró Kelenföld vasútállomás végállomásáig.

Az új menetrendek a BKK honlapján véleményezhetők.

November 10-ig lehet véleményezni a budai fonódó villamoshálózat új menetrendjét is

November 10-ig véleményezhető a BKK honlapján a budai fonódó villamoshálózat tervezett új menetrendje. Az érintett kerületek önkormányzataival egyeztetett tervek szerint az újonnan épült vágányszakaszoknak köszönhetően Dél-Budára közvetlen villamosjáratokkal lehet majd eljutni Óbudáról a Széll Kálmán téren és a budai rakparton keresztül, Hűvösvölgyből pedig a Krisztina körúton és az Alkotás utcán keresztül.

A villamoshálózati változásokhoz kapcsolódóan a BKK úgy alakítja át a III. kerületi buszjáratok rendszerét is, hogy azokkal az új villamosvonalak minél kényelmesebben és gyorsabban legyenek elérhetőek.

A korábbi 17-es villamosvonalat egyesítik a 19-es, a 41-es és a 61-es vonalakkal, a 17-es így a Bécsi úttól a Savoya Parkig közlekedik, a 19-es és 41-es pedig Óbudára viszi majd az utasokat. A 18-as villamos a Savoya Parktól Hűvösvölgyig közlekedik, de csak csúcsidőben közlekedik és újraindul az 56-os villamos is, amely a régi útvonalán, a Városház tér és Hűvösvölgy között jár majd.

Változik a buszok menetrendje is, jelentősen módosul a Kolosy tér és a Margit híd, budai hídfő között közlekedő járatok forgalma. A 86-os busz szerepét a villamosok mellett Óbudán az új 9A busz, Újbudán pedig a 7-es busz veszi át. A 160-as busz a Bogdáni útig szállít majd utasokat megváltozott útvonalon és összekötik a 29-es és 34-es busz vonalát.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK