Most ezért adtak ki meteorológiai figyelmeztetést

Napsütés, ónos eső, köd, havazás? – mutatunk minden fontos tudnivalót.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 17. vasárnap, 11:00
Fotó: Pixabay

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, napközben keleten is szakadozik a felhőzet, néhol hózápor kialakulhat. A helyenként erős északnyugati szél mérséklődik, majd holnap a Dunántúlon néhol ismét megerősödik - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon -6, -7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 és +5 fok között valószínű.

Nagy lesz a köd és az ónos eső is bekavarhat

Vasárnap kora délelőtt főként az Alföld középső tájain, az Északi-középhegység nyugati felén, illetve a Dunántúl délnyugati részén több helyen rosszak lehetnek a látási viszonyok a sűrű, zúzmarás köd miatt, melyben ónos szitálás kialakulhat.

Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Éjjel azonban hétfőre virradóan ismét zúzmarás köd képződik több helyen - főleg Nógrád,

Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyugati részén és az Alföldön. A zúzmarás ködben ónos szitálás előfordulhat.

Éjszaka ráadásul a megközelítő hidegcsepp miatt a Dunántúlon, hétfőn jellemzően az ország középső tájain kisebb havazás várható, melynek során lepel-2cm hóréteg alakulhat ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK