Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Továbbra is keres munkatársakat a büntetés-végrehajtás; a közelmúltban indult toborzás során eddig 3672-en jelentkeztek a testülethez - mondta Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője.

A jelentkezők 28 százaléka érettségizett nő, 40 százaléka pedig érettségizett férfi. A diplomások közül 703 nő és 469 férfi dolgozna a testületnél. A jelentkezők fizikai állapotfelmérő, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatai jelenleg is zajlanak.

Az állomány tagja az lehet, aki magyar állampolgár és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, betöltötte 18. életévét, legalább érettségivel rendelkezik, büntetlen előéletű és egészségileg, pszichikailag és fizikailag alkalmas a szolgálatra.

A pályázóknak csaknem héthónapos tanfolyamon kell részt venniük. A hétfőtől péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer forint cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár. A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak - tette hozzá a szóvivő.

A Belügyminisztérium korábbi közlése szerint a következő években Kunmadarason ezerfős, Békésen, Hevesen, Kommádiban Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet.