Most jó lenni szállodának

Az idei első félévben a kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek száma jelentősen, a vendégéjszakák száma csekély mértékben emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele számottevően nőtt - közölte a KSH.
NAPI Online, 2005. augusztus 10. szerda, 09:23
Fotó:

Az első félévében a kereskedelmi szálláshelyekre 1,5 millió külföldi vendég érkezett, akik 4,4 millió vendégéjszakát töltöttek el. A szálloda típusú egységek (szállodák és panziók), valamint a turista- és az ifjúsági szállók 5-43 százalékkal több eltöltött éjszakát regisztráltak, az üdülőházak és a kempingek gyengülő forgalomról számoltak be 2004 azonos időszakához képest. A külföldivendég-forgalom bővülése a Közép-Magyarország régióra és azon belül Budapestre koncentrálódott. A többi régióban 1-6 százalékos csökkenés figyelhető meg.

A szálláshelyek 1,5 millió belföldi vendéget fogadtak, akik 3,4 millió vendégéjszakát töltöttek el. A vendégek száma 5, a vendégéjszakák száma 2 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A szállodai forgalom nagyobb mértékben emelkedett az átlagosnál: 11 százalékos volt a vendégek, 8 százalékos a vendégéjszakák számának növekedése. A régiókat - az Észak-Alföld kivételével - a vendégéjszakák számának növekedése jellemezte.

A szállodák átlagosan 44 százalékos szobakihasználtsággal működtek, ez az előző év azonos időszakában 43 százalék volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK