Most jöhet a forinterősödés? Célkeresztben a 270-es euró

A nemzetgazdasági miniszter tegnapi bejelentését, amely szerint jövőre a GDP 3 százalék alatt maradhat az államháztartási hiány, kedvezően értékelték a Bloomberg által megkérdezett elemzők.
NAPI, 2010. szeptember 9. csütörtök, 07:58
Fotó:

A bejelentés igen pozitív, fordulatnak tűnik - fogalmazott az RBC Capital szakértője, aki csupán azt a kérdést tette fel, hogy minderre miért nem került sor korábban.

Pontosan ilyen üzenetet vártunk a kormánytól - mondta a Credit Agricole Cheuvreux szakértője, aki szerint bizalomépítő bejelentésekre van szükség.

Hozzátette: az euró jegyzése öt napon belül 280, az év végéig pedig 270 forintra süllyedhet - állítja szakértője. A 270-es eurót az RBC elemzője egy évvel későbbre, azaz 2011 végére valószínűsíti.

A piacnak további részletekre van szüksége Orbán Viktor terveit illetően, illetve bizonyítékokra, hogy a kormány végre cselekedni kezd - mondta Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő szakértője. Hozzátette: a kormányzat üzenete pozitív, ám a korábbi vad kijelentések után a piacnak időre és bizonyítékokra van szüksége, mielőtt beárazza a terveket.

HOZZÁSZÓLÁSOK