BUX
39543

Most sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést

Extrém hideg miatt már nem, de az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI, 2017. január 23. hétfő, 20:21

Éjjel a tartósabban derült, hóval borított tájakon (főként az Alföld, az Északi-középhegység térsége) alakulhat mínusz 15 Celsius-fok körül a hőmérséklet. Másutt mínusz 10 és mínusz 5 fok között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet.

A Dunántúlon inkább már csak helyenként lehetnek sűrű ködfoltok. A Dunától keletre viszont a derült vagy gyengén felhős tájakon többfelé képződik sűrű köd, amely az éjszaka második felétől fokozatosan ritkulhat. Kedden napközben és este a síkvidéken többnyire már csak kisebb körzetekben lehet sűrű köd. A borult, ködös tájakon ónos szitálás, illetve hószállingózás nem zárható ki. Az ipari létesítmények közelében úgynevezett ipari havazás is valószínű.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre, Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adta ki a figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint kedden napközben a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon élénkülhet meg az északi szél. A nappali maximumok mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakulnak.