A nemzetgazdasági tárca az államháztartás 2011. április havi helyzetéről ad ki gyorstájékoztatót csütörtökön. Az első negyedévben az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya 742,1 milliárd forint volt, amely az éves előirányzat 108 százaléka. A minisztérium már többször is hangsúlyozta, hogy az év egészében - a magánnyugdíjpénztári és a különadó-bevételek okán - pluszban zárhat a büdzsé.

Az ÁKK tripla aukciót tart, a 2014/D jelű papírokból 20, a 2017/B sorozatból 15, a 2022/A jelűekből pedig 10 milliárd forint a meghirdetett mennyiség.

Az eurózónában az ECB kamatdöntése, illetve az intézmény elnöke, Jean-Claude Trichet kommentárja lesz a nap eseménye. Az euróövezet alapkamata várhatóan 1,25 százalékon marad, így a piac Trichet szavait veszi majd górcső alá azt találgatva, hogy júliusban vagy talán már júniusban elkezdődik a szigorítási ciklus.

A Bank of England szintén kamatdöntő ülést tart, amelyen minden bizonnyal tartják majd a 0,5 százalékos alaprátát.
Kisebb jelentőséggel bír, de a cseh jegybankárok sem pihennek - a döntés végeredménye valószínűleg szintén a 0,75 százalékos alapkamat tartása lesz.

Németországból az ipari rendelésállomány márciusi adatai érkeznek. A statisztika várhatóan lassulást mutat majd, a márciusi 20 százalék feletti éves tempó 16 százalék alá csökkenhetett.