Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lassan már se szeri, se száma a Kisvárdára tervezett sport és turisztikai beruházásoknak, a lista pedig egy újabb projekttel bővül. A stadion, sportcsarnok, termálvizes lórehabilitációs központ, látvány-szegénynegyedes mozipark, csúszdapark, értelmezhetetlen Díszlet utca mellé most az Öko-filmpark sorakozik fel új beruházásként - kezdi a projektről szóló cikkét az Mfor.hu.

A tervek szerint 8 felé környezetet mutatnak be. Lesz hun-magyar tematikus rész, tündérkert a gyerekeknek, nomád rész, egy attrakciós tér lovas, íjász és solymász bemutatóknak, indián, dzsungel és afrikai falu, valamint egy újabb pusztatípus bemutatásaként egy sztyeppés terület.

A filmpark területén csak természetes anyagokat használnak majd, a szerkezet alapozás nem, maximum csak fúrt, vagy ásott oszlop kapcsolatot igényel majd. Úgy számolnak, hogy naponta 100 látogatója lenne a filmparknak, hétvégén 200, akik majd a területen kívül, az önkormányzat beruházásában megvalósult közel 800 férőhelyes parkolóban állhatnak meg az autóikkal - derül ki a portál írásából.

A beruházó a nyíregyházi, de Kisvárdán sem ismeretlen Alkossunk Várost Alapítvány, alapítója Török László. Korábban ő hívta életre az idén már negyedik alkalommal megrendezendő LeszFesztet.

Egyelőre nem tudni, hogy mekkora összegből valósulhat meg a látvány-öko-park, de az valószínű, hogy uniós forrásból valósítják meg a projektet, a térség az elmúlt időszakban 1,3 milliárd forint támogatást kapott.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel