MSZP-Fidesz: 2-1 a 70. percben

Orbán szerint, ha belehúznak, a végére még odaérhetnek, a meccs jelenleg valahol a 70-75. percnél tart és az ellenfél vezet 2-1-re.
Kovács Balázs, 2006. április 10. hétfő, 08:26
Fotó:

Annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben a közvélemény-kutatóknál vesztésre állt a Fidesz, sikerült döntetlenhez közeli eredményt produkálni - nyilatkozta tegnap éjfélkor Orbán Viktor. A Magyar Televízió ma reggeli hírműsorában a Fidesz miniszterelnök-jelöltje hozzátette: ha az utolsó tíz nap tendenciája folytatódik, akkor a odaérhetnek.
Orbán szerint a meccs jelenleg valahol a 70. és a 75. perc között járhat, és jelenleg 2-1-re vezet az ellenfél. A pártelnök szerint az igazi megmérettetés még csak most következik, véleménye szerint a helyzet most biztatóbb, mint négy évvel ezelőtt: "2002-ben nehezebb volt behúzni a 75-öt" - fogalmazott Orbán. Az egyéni mandátumok tekintetében kis mértékű hátrányban van a Fidesz, listán pedig döntetlen eredmény született. Ez utóbbi azonban csak abban az esetben igaz, ha az MDF 5 és a Miép-Jobbik 2,2 százalékát hozzáadjuk a Fidesz 42 százalékához. A pártelnök még a mai nap folyamán tárgyalásokat kezdeményez az MDF-el, melynek során a visszalépések is szóba kerülhetnek. Jelenleg nem az a kérdés, hogy ki lesz a miniszterelnök, hanem az, hogy milyen kormánya lesz a következő négy évben Magyarországon - hangsúlyozta Orbán.

HOZZÁSZÓLÁSOK