Uniós minimálbér és minimálnyugdíj az MSZP-Párbeszéd egyik célja

Az MSZP-Párbeszéd szombattól óriásplakátokon hívja fel a figyelmet a szociális Európa megvalósítását célzó programjára, hétfőn pedig elkezdi az aláírások gyűjtését az európai parlamenti (EP-) választásokon történő induláshoz. A két, közös listán induló ellenzéki párt szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek elképzelése sincs az Európa előtt álló komoly kihívások megoldására - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. április 6. szombat, 15:25
Fotó: MTI Fotó

Ezzel a nappal indul hivatalosan az EP-kampány, amelyre a két párt felkészült és létrehozta az egyetlen közös ellenzéki listát - mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, EP-listavezető.

Minden eszközzel igyekeznek eljuttatni üzeneteiket a választókhoz, országszerte 300 óriásplakáton és 200 city light poszteren hirdetik az MSZP-Párbeszéd közös listáját. Kitelepülések is lesznek, folytatják a Magyarország európai uniós tagsága mellett kiálló aláírásgyűjtésüket, hétfőtől pedig az induláshoz szükséges aláírásokat gyűjtik - tette hozzá.

A Haza, szeretet, Európa! című programjuk a magyar érdekek képviseletéről szól, továbbá arról, hogy nem ellenségei akarnak lenni az EU-nak, hanem együtt akarnak működni az európai népekkel. Elmondta, a szociális Európáért, a közös uniós minimálbérért, minimálnyugdíjért és családi pótlékért küzdenek.

Nem hisznek a nemzetállamok Európájában, mert az arról szól, hogy a nemzetállami populista, már-már szélsőjobboldali erők a saját hatalmukat akarják megőrizni leépítve Európában a fékek és egyensúlyok rendszerét. Minél több közös szabály kell, amelyek garanciát adnak az európai, köztük a magyar polgároknak, hogy a megélhetésük, az életkörülmények javulnak - mondta.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője reagálva a kormányfő pénteki EP-választási programismertetőjére azt mondta, Európa előtt komoly feladatok állnak, a miniszterelnök beszédéből pedig kiderült, hogy a magyar kormánynak erről elképzelése sincs azokra nem rendelkezik válaszokkal. Szerinte az egyik ilyen nagy kérdés az európai integráció folytatásának mikéntje, erről Orbán Viktor semmit nem tudott mondani. Ugyancsak ilyen fontos kérdés az európai szociális modell megőrzése és megerősítése - tette hozzá. Közölte, az EU-nak szembe kell nézni a globális környezeti krízis kihívásaival is.

Tóth Bertalan elmondta, az EP-választáson történő induláshoz 20 ezer aláírást kell összegyűjteni, szeretnék, ha az mind rendben lenne, ezért ha megvan 40 ezer aláírás, akkor adják le azokat, reményei szerint a jövő héten. Minél több mandátumot szeretnének, az a céljuk, hogy a Fidesz kétharmados győzelmét az EP-választáson meg tudják akadályozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.06 17:52

Az EU megbukott, Titanic-ként süllyed, az angolok már a mentőcsónakból integetnek. Aki mindezt nem veszi észre, az hülye.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.04.06 17:02

Nyilvánvaló, hogy a 2/3-ért a jobbik és az LMP tett a legtöbbet, miután maguk kicsinyes megosztó pártpolitikai szempontjaival a diktatura elleni fellépést akadályozták, mondvacsinálva, hogy a diktaturához közük van, mint mikor betörnek valahová és a rendőrség az oka, ezzel a diktátor szálláscsinálói, ami lmp esetén ungár péter személyében nyilvánvaló.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2019.04.06 15:41

Be jó! Majd a németek, a dánok, a svédek, a hollandok finanszírozzák - nagy kedvük van hozzá - eme hagymázas rémálmok megvalósítását.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html