Döntott az MSZP az EP-mandátumról

Nagyarányú, titkos szavazással jóváhagyta az eredeti, a listaállításkor létrejött sorrendet az MSZP választmánya szombat délelőtt - értesült az Index.
Szász Péter, 2019. június 1. szombat, 11:36
Fotó: Getty Images

Ez azt jelenti, hogy az eredetileg Tóth Bertalan pártelnök-listavezető (aki lemondott az így elnyert mandátumáról) mögött második helyen szereplő kampányfőnök, Ujhelyi István folytathatja a munkát az Európai Parlamentben - olvasható a portálon.

Az MSZP az EP-választáson a reméltnél kevesebb, mindössze egy mandátumot nyert el, ezért vált vita tárgyává, hogy kit küldhetnek a parlamentbe.

Szanyi Tibor, az MSZP-P listán harmadikként versenyző MSZP-alelnök már a hivatalos eredményhirdetés előtt kilátásba helyezte, hogy ha csak egy mandátumuk van, annak sorsát újra kell tárgyalni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2019.06.02 08:57

Szóval az összes mandátumot vitte Ujhelyi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.06.01 17:31

A jobbik volt a legerősebb ellenzéki párt, de vona tulzott ambíciókat tüzött ki, hogy ők majd egyedül 15-ről 40% lesznek pillanatok alatt, erre szétszakadtak, ami sok volt a közönségnek, az mszp uyganilyen szakadás áldozata a DK-val.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html