MSZP: a Fidesz-KDNP támadást intézett az emberek ellen

Az MSZP szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslata.
MTI-Eco, 2011. május 14. szombat, 14:55
Fotó:

Harangozó Tamás szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a javaslat támadás a jogállam ellen is, hiszen szerzett javakat kíván erővel elkobozni, visszamenőleg, minden elvárható szabályt felrúgva. A szocialista politikus úgy fogalmazott: Lázár János feltette az i-re a pontot. Harangozó Tamás szerint kimondható, hogy "Lázár János a Magyar Köztársaság közpénzből legjobban fizetett főállású provokátora", ugyanazt csinálja, mint a Szebb Jövőért Polgári Egyesület Gyöngyöspatán. Saját maga gerjeszti és fokozza a feszültséget - mondta.

Az országgyűlési képviselő utalt arra, hogy pénteken a rendvédelmi szakszervezetek a Belügyminisztériumban tárgyaltak, ahol azt mondták nekik, a kormánynak nincs elképzelése az őket érintő szabályok megvalósításáról. Majd néhány óra múlva Lázár Jánosék benyújtották alkotmánymódosításukat. Mi ez, ha nem cinizmus? - tette fel a kérdést.

Az ellenzéki politikus szerint nem lehet más dolga az ellenzéknek, a szakszervezeteknek és az érintetteknek, mint minden alkotmányos eszközzel fellépjenek ez ellen, és meggyőzzék Lázár Jánost, valamint a Fidesz-frakció tagjait, hogy vonják vissza ezt a javaslatot, és üljenek le tárgyalni, amíg még nem késő.

Harangozó Tamás azt mondta, mára egyértelművé vált, hogy nincs kormánya az országnak, a Fidesz-frakció vette át az irányítást. Orbán Viktor külföldön járkál, és politikai nyilatkozatokat tesz, s eközben a belügyi tárcának fogalma nincs arról, hogy mit kíván tenni, és ez elmondható az összes szakminisztériumról is. A miniszterek tehetetlenek és eszköztelenek az ország irányításával kapcsolatban - fogalmazott.

Hozzátette: azt kérik a szakszervezetektől, hogy a lehető legnagyobb erővel, a legszélesebb összefogással, a törvényeket maximálisan betartva képviseljék a nyugdíjasok érdekeit és a rendvédelmi állományt. Az MSZP minden politikai eszközzel támogatja harcukat - jelezte.

Lázár János és Balsai István pénteken terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban. A javaslat indoklása arra utal, hogy ez például a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.05.21 19:49

@menyusp: Kedves Menyus bácsi !!!

Félreértések elkerülése vegett a politikusi pályafutás az pont ugyanolyan vállakozás mint a többi, vagyis a benne részt vevők a haszon reményében üzik akárcsak bármely más vállakozást...

szóval a tökre unatkozunk meg az állam majd segít meg megold helyett próbáljál meg kissé Te is azzal foglalkozni, hogy a jelenlegi melód mellett még mi egyébbel tudnál saját magadon segíteni, mert azoktól aztán ne várd akik azért mentek oda hogy magukon segitsenek , nem pedig rajtad.. azért 8 általános elvégzése után már illő a naivitás szintjét némileg csökkenteni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

menyusp, 2011.05.21 18:24

Petíció
dr Pintér Sándor úrhoz
a Magyar Köztársaság Belügyminiszteréhez;
ugyfelszolgalat@bm.gov.hu

Tisztelt Belügyminiszter úr!
Alulírott, Menyhért Péter 2002-ben szolgálati nyugdíjba helyezett tűzoltó főtörzsőrmester, gépkocsivezető, különleges szerkezelő, a jövendő életemet meghatározó alábbi két kérdéssel fordulok Önhöz.

Lázár és Balsai képviselők, olyan alkotmánymódosító előterjesztéssel éltek a Parlamentben, amely számomra létbizonytalanságot, illetve súlyos érdeksérelmet sugall. Kérem válaszoljon:

1. a Belügyminisztérium, illetve a Magyar Köztársaság költségvetésében garantálják-e a reaktiválás esetén hivatásom gyakorlásához elengedhetetlenül szükséges munkahely / státusz biztosítását?

2. a Belügyminisztérium, illetve a Magyar Köztársaság költségvetésében garantálják-e a reaktiválás esetén hivatásom gyakorlásához elengedhetetlenül szükséges jelentős többletköltségek fedezetét?

Indoklás
Mindig tiszteltem Önt: elöljáróként, és a BÉT-ben tárgyalófélként egyaránt, ezért válasza a kétségbeejtő bizonytalanság érzetem megszüntetné, és egyben talán több ezer sorstársam is megnyugtató válaszra lel.

Örömmel, és büszkén térek vissza tűzoltó hivatásom gyakorlásához, ha az ország ezt kívánja, és bár fizikai erőnlétem már nem felel meg a minimális elvárásoknak, egészségi állapotom alapvetően jó.

A kormányzati propaganda szerint az én 122 ezer forintos nyugdíjamnak nincsen fedezete, ezért vissza kell állítaniuk a munkába.

Ha most aktív munkaerőként kívánnak foglalkoztatni, akkor a járandóságomat nyilvánvalóan a jelen állapotot alapul véve fogják kiszámítani. Nyugdíjba menetelem óta nyolc év telt el, és én közben felsőfokú képesítést szereztem a Szent István Egyetemen. Mindezek alapján jogosan várhatom, hogy rendfokozatom a képesítésemnek megfelelően, legalább hadnagy lesz.
A, B, C, D kategóriás jogosítványom (az új gépjármű típusok vizsgájának letétele után) nyilvánvalóan most is megfelelő, de természetesen különleges szerkezelőként az új típusoknál elölről kellene kezdenem mindent.

Teljes egyenruha és védőruha felszerelésre is szükségem lenne, mert az én szürke gyakorló és társasági öltözeteim már csupán a múlt relikviái lehetnek
Statisztikus-gazdasági tervezőként mint mindig, most is számolok.

Ha a járandóságomat havi bruttó 200 ezer Ft plusz 100 ezer Ft járulék/hónap szinten; a szükséges anyagi költségeket cca. 5-800 ezer Ft/év szinten; oktatási költségeim 3-500 ezer Ft /típusvizsga szinten kalkulálom, akkor ez az összeg legalább a jelenlegi nyugdíjam négyszeresét vagy ötszörösét jelenti költségvetési kiadásként a Belügyminisztérium, illetve az állam költségvetése számára.

Érthetetlen számomra, hogy az előterjesztést készítő képviselők miért nem számolták ki az állítólagos megtakarítás árát?

Tisztelt Belügyminiszter úr!
Nyugdíjba vonulásom után elvégeztem az egyetemet, majd új, a társadalmi kötelezettségeim ellátásához szükséges szociális szakképesítést is szereztem.
Mindvégig több nonprofit szervezetben is dolgoztam önkéntesként, hogy a társadalom hasznos tagjának érezhessem magam

Ugye valóban foglalkoztatni kíván a BM, és nem csupán megalázó módon szociális segélyezetté degradálni?

Várom mielőbbi megnyugtató válaszát!
Menyhért Péter nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester
1213 Budapest-Csepel, Vihorlát u. 63

Másolatban kapják:
orbanviktor@orbanviktor.hu
viktor.orban@parlament.hu
tibor.navracsics@parlament.hu
andras.schiffer@parlament.hu
janos.lazar@parlament.hu
istvan.balsai@parlament.hu
attila.mesterhazy@parlament.hu
vona.gabor@parlament.hu
zsolt.semjen@parlament.hu
magyarorsz
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

menyusp, 2011.05.18 15:04

Kedves @tankdestroyer:

Hozzászólásod ideges, ingerült, de egyetlen morzsa értelmes érvet sem tartalmaz, így sajnos érvelni sem lehet ellene.

Mondd csak: te is hívő fideszes vagy, akinek ov lebeg a szeme előtt és semmi mást nem érzékel?
Ugyanilyenek voltak a gyurcsány elvakult hívői is: ugyanilyen ingerültek, alacsony szellemi színvonallal - ők már a történelem szeméttelepén vannak.

Üdv Menyhért Péter
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tankdestroyer, 2011.05.18 12:38

@menyusp: Már ne haragudj, de az ok-okozati összefüggés levezetésed orbitális nagy baromság. Ebből a teóriából amit leírtál, kb. a neved igaz, ez egy amatőr agymenés.
Kíméljetek meg az ilyen ostobaságoktól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

menyusp, 2011.05.17 21:50

Kedves olvasók!
Róttam a hosszokat az uszodában, és volt időm gondolkozni: mi lehet vajon annak az oka, hogy ov atyánk és bölcs vezérünk, valamint két hűséges szolgálója lázár és balsai komisszár elvtársak olyan pánikszerű igyekezettel tolták be a ?bűnös? rendvédelmi nyugdíjasok ügyét a parlament elé, amikor épp elég bajuk van a sarki törvények kiagyalásával?
És egyszer csak: HEURÉKA! Megvilágosodott az elmém, hiszen ez a húzás több légy egy csapásra!
Miről is beszélek? Megvannak a tételek:
***Kétharmadosaink, mint közismert, nem szeretik a nyuggereket. A nyugdíjas veszélyes fajta: több évtizedes tanulás, tapasztalat, életbölcsesség lehet a sajátja. Az egzisztenciája már megvan; veszíteni nem sokat veszíthet. Tudása és tapasztalata sokba kerül, miközben sokkal veszélyesebb, mint a tapasztalatlan fiatalok.
***Meg kell, hogy regulázzák a lázongó rendvédelmiseket, hiszen ha tiltakoznak a saját jogaikért, akkor nem fogják lelődözni a lázongó-sztrájkoló embereket sem.
***Veszélyesek a tűzoltók, hiszen a társadalom egyik legtiszteltebb rétegét alkotják. Ez az oka, hogy ha lázadoznak a hatalom ellen, akkor be kell sározni őket.
***Ki kell nyírni a szakszervezeteket, mert ők csak a kétharmadig kellettek.
***És ami a mindmáig rejtett lényeg: úgy kell lenyúlni a Nyugdíjalapból 77,5 azaz hetvenhét és fél MILLIÁRD forintot (de ha a többi korkedvezményes nyugdíjat is ideszámolom, akkor 87,5 MILLIÁRD !!), hogy senki se vegye észre!!
Miről is kellene mindenkinek tudnia?
Egyrészt ismernünk kéne az 1996. évi XLIII. törvényt a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról, mely a SZOLGÁLATI NYUGDÍJ részleteit előírja. Másrészt ismernünk kell a Nyugdíj Alap éves költségvetéseit, hogy megérthessük a dolog anyagi machinációs hátterét. Mindkét anyag vonatkozó részeit a bemásolom a hozzászólásom végén.
Az inkriminált korengedményes nyugdíjakat a valóságban NEM a NYUGDÍJ Alapból fizetik, hanem azt az egyes szervek (belügy, hadügy, stb minisztériumok) költségvetéséből fizetik ki, ugyanúgy, ahogyan a béreket, egyéb juttatásokat, stb.
Hölgyeim és uraim, itt van a kutya elásva!
Ha a Lázár féleségek előterjesztését a hozzá nem értő fideszes képviselők megszavazzák, akkor a következő költségvetési törvényben már NEM ADJÁK ÁT ezt a közel százmilliárdot a Nyugdíj Alapnak, hanem nagy mellénnyel a rendőrség, stb fejlesztésére fordíthatják!
A kormányzatnak azért sürgős ez az alkotmánymódosítás, mert a 2011. évi költségvetésébe már nem is akarják betervezni ezt a pénzt.
Sajnos a behülyített embereknek nem mondták meg, hogy nem a nyugdíjalapból fizetik most sem a rendvédelmis nyugdíjakat, és azt sem mondják meg, hogy ha a rendvédelmiseknek mégis kell adniuk valami nyugdíjat, segélyt, alamizsnát, akkor azt a pénzt már a csak többi járulékfizető zsebéből tehetik. Ez ám az ügyes könyvelési technika!
Hawai, dizsi; készül már a dilettáns alaptörvényhez illő szép új világ!

Üdv menyus
azaz Menyhért Péter nyugalmazott tűzoltó
Dokumentum idézetek: kiemelések tőlem.
1996. évi XLIII. törvény XIV. Fejezet
A HIVATÁSOS SZOLGÁLATI VISZONYON ALAPULÓ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ELLÁTÁSOK
Nyugellátás - A szolgálati nyugdíj - Rokkantsági nyugdíj - 181-185§ tartalmazza.
181. § (1) A hivatásos állomány tagját - saját jogán ? szolgálati nyugdíj, rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj illeti meg, és magánnyugdíjra szerezhet jogosultságot. A szerződéses állomány tagja szolgálati nyugdíjra nem jogosult.
182. § (1) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosult 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött szolgálati idő után.
(2) A hivatásos állomány tagja szolgálati nyugdíjra jogosu
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html