MSZP Botka után - a választókörzetekben egyeztetnének az ellenzékkel

Ezt a menetet elvesztettük, de a csatát meg fogjuk nyerni - mondta Molnár Gyula MSZP-elnök Botka László miniszterelnök-jelölti lemondásával kapcsolatban.
Domokos Erika, 2017. október 2. hétfő, 12:54
Fotó: MTI Fotó

Molnár Gyula nagy veszteségként értékelte a lemondást, mert szerinte Botka László lehetséges és valóságos kihívója volt Orbán Viktor miniszterelnöknek - írja az MTI.

Molnár Gyula azt mondta, Botka László azzal a szándékkal vállalta a jelöltséget, hogy a demokratikus ellenzéki oldal vezetőjeként valódi kihívója legyen a hatalomnak. Hozzátette: nem volt könnyű ez a vállalás és Botka László pontosan tudta, mi vár rá, hogy nemtelen és hazug támadások fogják őt érni.

A kormányt csak egy teljes körű ellenzéki összefogás képes leváltani, de az elmúlt hónapokban világossá vált, hogy ez az együttműködés néhány párt egyéni szándéka miatt nem jöhet létre. Ezért Botka László - folytatta Molnár - nem akarta, hogy ennek az együttműködésnek az ő személye legyen az akadálya.

Molnár Gyula megköszönte Botka Lászlónak az elmúlt időszak küzdelmét.

A pártelnök azt is ígérte, nem hagyják magukra a szavazóikat, és arra készülnek, hogy az elégedetlenek millió számára egyértelmű és világos alternatívát mutassanak.

Molnár Gyula közölte, jelenleg nem foglalkoznak azzal, hogy a párton belül új miniszterelnök-jelöltet találjanak, a legfontosabb most, hogy együttműködést alakítsanak ki az egyéni választási körzetekben.

Közlése szerint az elnökség döntött arról, hogy tárgyalódelegációt állít fel, amelynek a pártelnökön kívül Hiller István választmányi elnök és Tóth Bertalan frakcióvezető a tagja. Elmondta, haladéktalanul elkezdik az egyeztetéseket a demokratikus ellenzéki pártokkal.

Az a szándékuk, hogy az egyéni körzetekben lévő közös indulás jogi és politikai lehetőségét megvizsgálják - írja az MTI.

A kép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

langede, 2017.10.02 14:29

"Az a szándékuk, hogy az egyéni körzetekben lévő közös indulás jogi és politikai lehetőségét megvizsgálják "

Mi???
Mért eddig mi a f*szt csináltak?
Ekkora mellébeszélést!
Hatalmas bukta lesz ebből. (ami tudjuk hogy az "aránytalan" választási rendszer hibája lesz)

A varsói gyors kétszer dudál!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html