MSZP: nem időszerű Putyin budapesti látogatása

A szocialista Szanyi Tibor szerint nem időszerű Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatása, Orbán Viktor miniszterelnöknek azt le kellene mondania.
MTI, 2015. január 30. péntek, 13:57
Fotó: MTI/AP

Az európai parlamenti (EP-) képviselő pénteken Budapesten sajtótájékoztatón véleményét azzal indokolta, hogy a tagállamok egységesek az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítása ügyében, és "ezt az egységet illendő fenntartani". Az EU ukrajnai parlamenti együttműködési bizottságának alelnöke azt mondta, kifejezetten aggályos Putyin magyarországi látogatásának időzítése.

Az európai baloldal azt várná el Orbán Viktortól - folytatta Szanyi Tibor - , hogy "ne barátkozzon látványosan Putyinnal", akinek budapesti látogatása látványos megtörése az európai egységnek. Később egy kérdésre válaszolva a szocialista politikus úgy fogalmazott: "az európai egység gyengítése valójában egyféle politikai bűncselekmény a maga módján".

Hozzátette: nemcsak a látogatást kellene lemondani, hanem fel kellene függeszteni a paksi beruházást is, figyelve arra, hogy a további szankciók mire terjedhetnek ki. Megjegyezte, az EP korábban azt is szorgalmazta, hogy a nukleáris együttműködésre is terjesszék ki az uniós szankciókat.

Kérdésre válaszolva az MSZP-s politikus beszélt arról is, hogy nem lenne meglepve, ha Angela Merkel német kancellár hétfői budapesti látogatásán arról is tárgyalna Orbán Viktorral, hogyan "kell viselkedni az orosz agresszorral szemben".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

htszht, 2015.01.30 14:08

A vén alkesz geci majd tárgyal Putyinnal a gázárakról.
Lófaszt! Ha rajta múlik fagyjon meg mindenki.

Orbàn is aláírta az uniós embargó meghosszabítását agyhalott mszp-s barátunk.
A gázról meg Paksról lesz szó. Amiről lecsúsztatok gyurcsótány barátod miatt.
Igyák valamit azt menj Kárpátaljára azt soroztad be magad egy magyar helyett. Mikor az ukrán parancsnok lelő és mozgó hamvasztókocsiba dob kapunk egy fájó levelet: Szanyi Tibor bevetés közben eltűnt.

Ezek versenyeznek gyurcsótánnyal melyik tud nagyobbat lódítani.
Most Szanyikapitánynak egy-null.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html