Elborítja a szemét Rómát - van rá megoldás?

Műanyag palackok újrahasznosításával is megválthatók a római tömegközlekedési rendszer járataira szóló digitális jegyek és bérletek - adta hírül az atv.hu.
Domokos Erika, 2019. október 5. szombat, 14:34
Fotó: Pixabay

Műanyag palackokat pakolnak egy présgépbe az egyik római metróállomáson. Az utasok így gyűjtenek pénzt a digitális jegyükre vagy bérletükre. "Ha anyagilag érdekeltté teszik az embereket az újrahasznosításban, akkor azok is megteszik, akikben amúgy nincs polgári kötelességérzet" - nyilatkozta egy római lakos.

Egy digitális vonaljegy, ami egy metrós utazásra használható, vagy 100 percig az összes buszjáraton, másfél euróba kerül. Ennek ára már 30 palack újrahasznosításával megfizethető. "A kijelzőn látható az alkalmazás, abban pedig egy vonalkód. Palackonként 5 eurócentet írnak jóvá a felhasználó egyenlegén" - magyarázta a közlekedési vállalat egyik alkalmazottja.

A főpolgármester által kezdeményezett környezetbarát rendszert 12 hónapig tesztelik. Ez idő alatt 3 metróállomásra helyeznek ki újrahasznosító présgépeket.

Az olasz főváros utcáin több száz tonnányi hulladék hever szanaszét, gyakran a turisztikailag kiemelt helyek környékén is - hangzott el az ATV-ben.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK