Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A levélben Dobosi Zsolt, Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház orvosigazgatója, a főigazgató általános helyettese értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetőjét:

"2021. március 01. napjával a II. Belgyógyászati Osztály szakorvosainak 20% (azaz 3 orvos) írja alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt, így a II. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai osztály működésképtelenné vált/válik."

Dobosi azt írja: tekintettel a 400 ezer fős területi ellátási kötelezettségükre, valamint az ezen a területen élő lakosság Igen rossz egészségi állapotára, az eddigi terhelésen felül extrém teher hárul az I. és III. belgyógyászati osztályra.

"Ennek tudatában a mai nappal kénytelenek vagyunk lemondani a teljes gasztroenterológiai és vérző ellátást, valamint a perem területek mellett Budapest Főváros XVIII. kerületének általános belgyógyászati ellátását is. Kérem kérésem támogatását."

A tisztázatlan feltételek miatt más városokban sem írták alá a szerződésüket orvosok és szakdolgozók, így március elsejétől többen távoznak az állami egészségügyből.